Κ. Γρηγοριάδης: «Ο Δήμος Βέροιας μετασχηματίζεται ψηφιακά. Θέλουμε να κάνουμε εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών!»

Κ. Γρηγοριάδης: «Ο Δήμος Βέροιας μετασχηματίζεται ψηφιακά. Θέλουμε να κάνουμε εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών!»

1300 895 Γρηγοριάδης Καλλίστρατος - Δράση με γνώση

Συνέντευξη με τον Καλλίστρατο Γρηγοριάδη, αντιδήμαρχο  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας του Δήμου Βέροιας, είχε ο δημοσιογράφος Αλέκος Χατζηκώστας στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» του ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8, την Τρίτη 05/01/2021.

Στην αρχή ρωτήθηκε για τον ανασχηματισμό και την αλλαγή του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών, με τον οποίο, όπως σημείωσε, είχε καλή σχέση η Δημοτική Αρχή και τόνισε ότι «θα επιδιώξουμε συνάντηση με το νέο υπουργό για τα έργα που προωθούμε μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης».

Σε σχέση με την ασκούμενη κριτική από μέρους της παράταξης του Π. Παυλίδη, που συνεχίζεται στο πρόσωπό του, τόνισε ότι «δεν έχει κανένα πρόβλημα μαζί του», ενώ σε σχέση με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπογράμμισε ότι «πιστεύω ότι στηρίζονται σε λάθος ενημέρωση των συνεργατών του και πως ο ίδιος θα το έχει μετανιώσει». Ακόμη τόνισε ότι «πιστεύω ότι όλοι μας θέλουμε το καλό του δήμου και των δημοτών, για το σκοπό αυτό ζήτησα τις προτάσεις όλων για τους τομείς που έχουμε ευθύνη» και κατέληξε λέγοντας ότι «θα χαρώ να βρεθούμε από κοντά να συζητήσουμε».

Σε σχέση με τον απολογισμό του έργου του, τους μήνες που είναι αντιδήμαρχος, σημείωσε : «Ο Δήμος Βέροιας μετασχηματίζεται ψηφιακά. Είναι μια από τις προτεραιότητες που έχει θέσει και ο ίδιος ο δήμαρχος. Θέλουμε να κάνουμε εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών!»

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη λειτουργία των εξής πλατφόρμων :

– Αιτήματα διευθυντών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (περίπου 300 αιτήματα, η πλειοψηφία των οποίων έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία)
– ιστοσελίδα υιοθέτησης αδέσποτων ζώων από το δημοτικό κυνοκομείο peritas.veria.gr (στο επόμενο χρονικό διάστημα θα μεταφραστεί στα αγγλικά και στα γερμανικά).

– veria.irantevou.gr (220 ραντεβού σε διάστημα 3 εβδομάδων)»
Συνεχίζοντας τόνισε : « Ο δήμος Βέροιας ήταν μέσα στους πρώτους 50 δήμους της χώρας που εντάθηκε στο πρόγραμμα “mykep live” του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσα από το οποίο οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού με το ΚΕΠ της Βέροιας και μέσω βιντεοκλήσης να ζητήσουν το πιστοποιητικό που χρειάζονται. Έχουμε πραγματοποιήσει δύο διαδικτυακά σεμινάρια μέσω του επίσημου καναλιού του δήμου Βέροιας στου YouTube, με θέμα το digital marketing και πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες ο εμπορικός κόσμος της πόλης και ο τουριστικός κλάδος. Ήταν δύο πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις, τις όποιες παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες».

Απαντώντας σε ζητήματα προγραμματισμού για το επόμενο διάστημα, αναφέρθηκε σε :

 «Μέσα στον Ιανουάριο,  ολοκληρώνεται το πρόγραμμα wifi4u. Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο ο δήμος Βέροιας είναι δικαιούχος. Λάβαμε το πόσο των 15.000€ και θα εγκαταστήσουμε δωρεάν wifi σε 4 σημεία περιμετρικά του κέντρου της πόλης. (Εβραιϊκα, Βήμα Αποστόλου Παύλου, Τσερμένι, πλατεία Καπετανίδη)». Ενώ έδωσε την είδηση ότι «μέχρι το Μάρτιο θα ολοκληρωθεί και η αναβάθμιση του Veria wifi, σε σημεία που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης».

Αναφερόμενος σε άλλες πλευρές των τομέων που έχει τη ευθύνη, αναφέρθηκε σε ;

– Εφαρμογή (app) του δήμου Βέροιας, όπου θα είναι διαθέσιμη μέσα στον Ιανουάριο για android και ios λογισμικό (δελτία τύπου ανακοινώσεις, ειδοποιήσεις για σημαντικά γεγονότα και πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πολιτών  και ακόμη θα κουμπώσει η εφαρμογή των ραντεβού). Στην ουσία είναι μία πολυεφαρμογή του δήμου Βέροιας, όπου πολύ εύκολα και γρήγορα θα μπορεί να ενημερωθεί ο πολίτης για τα νέα του δήμου.

– Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης Δημοτών και Επιχειρήσεων! (μέσα στο Ιανουάριο). Μέσω της πλατφόρμας οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήματα εξυπηρέτησης, να επισυνάψουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά  και εν τέλει να εξυπηρετηθούν, παραλαμβάνοντας ηλεκτρονικά στο προσωπικό τους αποθετήριο τα έγγραφα που εκδίδονται από τις υπηρεσίες, χωρίς να χρειαστεί να προσέλθουν στα γραφεία των Υπηρεσιών.

Τέλος για τα έργα που προωθεί ο Δήμος Βέροιας στο πρόγραμμα «Αντώνης  Τρίτσης» είπε : «Τις επόμενες βδομάδες θα υποβάλλουμε πρόταση για χρηματοδότηση δράσεων για την Έξυπνη Πόλη και τον  Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Υπηρεσιών του Δήμου, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΑΤ08 του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης.
Ενδεικτικές ψηφιακές υπηρεσίες που προτείνονται είναι : το έξυπνο parking, η ενίσχυση του τουριστικού αποθέματος, η δημιουργία κέντρου επιχειρηματικότητας, στήριξη του αγροτικού τομέα με τη χρήση νέων τεχνολογιών, ενίσχυση της Κυκλικής Οικονομίας, καθώς και άλλες εφαρμογές για τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας των Υπηρεσιών του Δήμου».