«Καλλίστρατε, πώς σε βρίσκουμε στο ψηφοδέλτιο;»

«Καλλίστρατε, πώς σε βρίσκουμε στο ψηφοδέλτιο;»

1654 1241 Γρηγοριάδης Καλλίστρατος - Δράση με γνώση

Με λένε Γρηγοριάδη, όμως οι περισσότεροι συμπολίτες μας, ακόμα κι εκείνοι που μου έδωσαν σταυρό προτίμησης το 2019, με θυμούνται με το μικρό μου όνομα. Σε αυτές τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, με τα επιμήκη ψηφοδέλτια και τους πολλούς υποψηφίους, θα διευκολύνω την κατάσταση, συστηνόμενος εκ νέου με το επίθετό μου πρώτα.

Είμαι ο Γρηγοριάδης Καλλίστρατος, Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας και ζητώ ξανά, την ψήφο σας για μια θέση στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Είμαι ενεργός στην πολιτική από φοιτητής, δεν είμαι ωστόσο από πολιτικό τζάκι. Στην οικογένειά μας ήταν οι συζητήσεις για την ιστορία και τα τρέχοντα πολιτικά γεγονότα που με ώθησαν να σπουδάσω στη Θεσσαλονίκη και στο Γκέτεμποργκ πολιτικές επιστήμες και επικοινωνία και να ασχοληθώ με τα κοινά. Έχω δύο πτυχία σε αυτές τις επιστήμες, εργάζομαι ως σύμβουλος επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα και συμμετείχα για πρώτη φορά, στις εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, γιατί πιστεύω στην ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση, στις συναινέσεις που δίνουν προτεραιότητα στις κοινότητές μας και βάζουν τον τόπο μας ψηλά, ξεφεύγοντας από κομματικές γραμμές και όρια.

Η Βέροια είναι το σπίτι μου, ένας τόπος με μεγάλες προοπτικές που χρειάζεται τους ανθρώπους του. Έχω όνειρα από πολύ νέος για τη ζωή μας, εδώ. Ζούμε σε μία από τις αρχαιότερες πατρίδες της Ευρώπης, μέσα σε σπάνιες φυσικές ομορφιές. Βλέπω πως μπορούμε να κάνουμε πολλά, πιο σύγχρονα, πιο αποτελεσματικά και προσβάσιμα σε όλους. Βλέπω πως μπορώ να είμαι μέρος αυτής της αλλαγής: να έχουμε δυνατή φωνή και υπόσταση, όχι, μόνο στην Ημαθία, αλλά μέσα σε ολόκληρη τη χώρα, τεχνολογικά εφόδια στην υπηρεσία του πρωτογενούς τομέα, έξυπνες εφαρμογές για τη βιώσιμη μετακίνηση και τη διαχείριση απορριμμάτων, σύνδεση της καινοτομίας με τον επενδυτικό κόσμο, προώθηση της μοναδικής μας ταυτότητας, που θα ενισχύσει τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα, αλλά και τη γνώση και την αγάπη μας για τον ίδιο τον τόπο. Βλέπω πρόνοια και φροντίδα για όλους, δυνατή ενεργή νεολαία, άξια χέρια και μυαλά που δεν εγκαταλείπουν το σπίτι και τους δικούς τους σε αναζήτηση περισσότερων ευκαιριών. Βλέπω μία καλύτερη Βέροια στην πράξη για τους δημότες της, τα χωριά της, τους αγρότες της, τα παιδιά και τους επισκέπτες της, την Ελλάδα και την περιφέρειά της.

Ζητώ να με ψηφίσετε, γιατί έχω αποδείξει ότι μπορώ να φέρω και να υλοποιήσω λύσεις. Γιατί μοιράζομαι ιδέες, συνεργάζομαι και δουλεύω πολύ και με αποτέλεσμα.

Στη νεοσύστατη Αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας του δήμου Βέροιας ανέλαβα καθήκοντα το 2020. Στόχος μου ήταν να βελτιωθεί η σχέση των πολιτών με τη δημοτική διοίκηση. Είμαι περήφανος, γιατί με τις πολιτικές που εφαρμόσαμε, μπήκε τέλος σε ουρές και γραφειοκρατίες και δημιουργήθηκαν προοπτικές για καλύτερη ποιότητα ζωής σε κάθε τομέα λειτουργίας του δήμου. Ο θετικός απολογισμός αυτής της δουλειάς επιβεβαιώθηκε από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποιούνται κάθε μέρα, αλλά και τη διάκριση της Βέροιας ανάμεσα στους δέκα πρώτους δήμους της Ελλάδας σε ποιότητα ψηφιακής εξυπηρέτησης με βάση το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών για την «Ψηφιακή Διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ.

Η θητεία αυτής της δημοτικής διοίκησης μπορεί να λήγει. Έχουμε φροντίσει όμως, ήδη να υπάρχουν οι λειτουργικές βάσεις και τα υλικά μέσα, για να προχωρήσουμε στην επόμενη: η ψηφιακή πλατφόρμα eservices.veria.gr, απολύτως ενημερωμένη και λειτουργική, μία έμπειρη ομάδα εργασίας, εξοικειωμένη με την ανταπόκριση των ηλεκτρονικών αιτημάτων πολιτών και μία χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, ύψους  1.859.834,85 € ευρώ για την ένταξη στο πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις». Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Βέροιας και των κοινοτήτων μας ξεκίνησε δυναμικά και μπορεί να συνεχιστεί και μετά το 2024.

Θέλω να συνεχίσω κι εγώ να υπηρετώ τον τόπο μας, γι’ αυτό θέτω και πάλι τον εαυτό μου στην κρίση σας. Ζητώ να με ψηφίσετε, γιατί ανέβασα τον πήχη. Γιατί έχω αποκομίσει εμπειρία και γνώση, που δεν είναι μόνο δική μου περιουσία, αλλά περιουσία και πλεονέκτημα για τον δήμο μας.

Θέτω και πάλι υποψηφιότητα, γιατί υποσχέθηκα να κοιτάζω για πάντα, τους συμπολίτες μου στα μάτια και δε φοβάμαι να δεσμεύομαι και να λογοδοτώ. Σε αυτή τη δημοκρατία πιστεύω, στην πολιτική θαρραλέα έκφραση και στις δράσεις που την κάνουν πραγματικότητα. Το 2019, είχα πει ότι είναι σημαντικό οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να προβάλλονται απευθείας στο διαδίκτυο, να είναι ανοιχτές στον κόσμο, να προσκαλούν σε ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και γόνιμη κριτική. Το 2021 το κάναμε πράξη. Σήμερα, είναι αυτονόητη συνθήκη.

Το ζητούμενο, το αναγκαίο και το οραματικό που μετουσιώνονται σε αυτονόητο και καθημερινό είναι για μένα οδηγοί. Από αυτή την αφετηρία προχωρώ βήμα-βήμα. Σήμερα, ζητώ να με βάλετε σε αυτή τη γραμμή εκκίνησης και πάλι, δίνοντας συνέχεια στη «Δράση με Γνώση» και ένα σταυρό προτίμησης δίπλα στο όνομά μου.

Θα δώσω το 100% των δυνάμεων μου. Το έκανα την πρώτη φορά και υπόσχομαι να το επαναλάβω. Η εμπιστοσύνη σας είναι τιμή, η επιλογή σας δύναμη. Καλή ψήφο!

* Ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, εργάζεται ως σύμβουλος επικοινωνίας στον ιδιωτικό τομέα, τελεί Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας του Δήμου Βέροιας για την περίοδο 2020-2023 και είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Δράση με Γνώση» του Δημάρχου Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη.