Εφαρμογή Δήμου Βέροιας για συσκευές Android και iOS

Εφαρμογή Δήμου Βέροιας για συσκευές Android και iOS

1080 1080 Γρηγοριάδης Καλλίστρατος - Δράση με γνώση

Ο «Δήμος Βέροιας» στο κινητό σου!

Με σύνθημα «ο Δήμος Βέροιας βρίσκεται στο κινητό σου» η Βέροια εγκαινιάζει μία νέα πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών. Όλη η πληροφορία του Δήμου μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον από τους πολίτες μέσω ενός εργαλείου στο κινητό τους τηλέφωνο. Ο δημότης έχει τη δυνατότητα γρήγορα, εύκολα και ψηφιακά να ενημερώνεται για τα νέα και τις ανακοινώσεις βρίσκοντας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες μέσω της εφαρμογής «Δήμος Βέροιας».

Με στόχο την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των δημοτών από το σπίτι τους, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν για «κατέβασμα» (download) και εγκατάσταση σε φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, tablets κλπ) με λογισμικό ANDROID και iOS σε 24ωρη βάση. Πρόκειται για την εφαρμογή (application) σε κινητά τηλέφωνα με τίτλο «Δήμος Βέροιας» η οποία παρέχει τη δυνατότητα ψηφιοποίησης των υπηρεσιών. Έτσι οι πολίτες ενημερώνονται για:

  • τα τελευταία Νέα του Δήμου
  • τις Διακηρύξεις Δήμου
  • την Ειδική ενότητα του Δήμου σχετικά με τον κορονοϊό
  • τις Πληροφορίες και τις Έκτακτες Ενημερώσεις της Πολιτικής Προστασίας
  • τα Online Ερωτηματολόγια.

Παράλληλα οι δημότες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε:

  • online ραντεβού με υπηρεσίες του Δήμου,
  • σύνδεση με μέσο κοινωνικής δικτύωσης,
  • Push Notifications – ενημέρωση των δημοτών με χρήση της υπηρεσίας
  • χρήσιμα τηλέφωνα
  • δυνατότητα λήψης δωρεάν ενημερωτικών μηνυμάτων από τον Δήμο.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο πλάνο της Δημοτικής Αρχής για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου στο πλαίσιο της στρατηγικής «Έξυπνη Πόλη». Το επόμενο διάστημα θα προστεθεί στην εφαρμογή η ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων πολιτών προς τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, σε δήλωσή του αναφέρει: «Κεντρικό σημείο της νέας υπηρεσίας αποτελεί το κινητό τηλέφωνο του χρήστη που βρίσκεται πλέον στη ζωή, την καθημερινότητα και στα χέρια όλων “γεφυρώνοντας” το κενό ανάμεσα στους πολίτες και στους Δήμους».

Ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, επισημαίνει πως: «Η καθημερινότητα του πολίτη αλλάζει μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού που επιτυγχάνεται από τα σίγουρα βήματα που κάνει ο Δήμος Βέροιας προς αυτή την κατεύθυνση».

Σημειώνεται ότι οι χρήστες μπορούν να «κατεβάσουν» την εφαρμογή στις εξής διευθύνσεις:

iOS

https://apple.co/3oGKNTP

android

http://bit.ly/2Le0dkL