Ο Δήμος Βέροιας δίνει το παρών στις πρωτοβουλίες που προάγουν την ανάπτυξη του τόπου

Ο Δήμος Βέροιας δίνει το παρών στις πρωτοβουλίες που προάγουν την ανάπτυξη του τόπου

1352 1199 Γρηγοριάδης Καλλίστρατος - Δράση με γνώση

Ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας, συμμετείχε στο «1ο συνέδριο για τη δημιουργία μιας Βιώσιμης & Έξυπνης Πόλης» που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα το τριήμερο 26-28 Σεπτεμβρίου 2019 και διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων μαζί με την  «e-trikala ΑΕ».

Με την παρουσία 52 ομιλητών και 500 συνέδρων, συζητήθηκαν θέματα καινοτομίας, τεχνολογίας, ενέργειας και περιβάλλοντος, που αποσκοπούν στην προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ των Δήμων της χώρας, στην αξιοποίηση των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων, στη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική τους ανάπτυξη, καθώς και στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Με την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. κα. Άντζελα Γκερέκου

Στο περιθώριο των εργασιών ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης συζήτησε με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος ήταν ο οικοδεσπότης του συνεδρίου, για θέματα καινοτομίας και την εφαρμογή έξυπνων λύσεων. Παράλληλα, ο κ. Γρηγοριάδης είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κων/νο Ζέρβα και την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ., κα. Άντζελα Γκερέκου, με τους οποίους συζήτησε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων.

Στο τέλος του συνεδρίου, ο κ. Γρηγοριάδης ανέφερε τα εξής: “Πρωτοβουλίες, όπως αυτό το συνέδριο συμβάλλουν στον πολιτικό και κοινωνικό διάλογο για την πρόοδο και τη σύγχρονη ζωή. Στόχος του Δημάρχου Βέροιας Κων/νου Βοργιαζίδη και όλης της ομάδας είναι να συμμετέχουμε σε όλες τις συμμαχίες που προάγουν την εισαγωγή νέων μέσων στη δημόσια διοίκηση. Με τον Δήμαρχο Τρικκαίων μοιραζόμαστε εδώ και χρόνια, κοινές απόψεις για τα θέματα αυτά και ενώνουμε τις δυνάμεις μας συμμετέχοντας σε κάθε πρωτοβουλία και συμμαχία που προάγει την ανάπτυξη του τόπου”.

Τέλος, το απόγευμα της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2019, ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, συμμετείχε στη 1η συνεδρίαση της Αναπτυξιακής Διαδημοτικής Εταιρείας “Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας ΑΕ ΟΤΑ (CitiesNet)”, στην οποία ορίστηκε ως εκπρόσωπος του Δήμου Βέροιας στο Διοικητικό Συμβούλιο, με πρόταση του Δημάρχου Βέροιας κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη. Η CitiesNet έχει έδρα τα Τρίκαλα, καθώς εμπνευστής του όλου εγχειρήματος είναι ο δήμος Τρικκαίων, και ο δήμος Βέροιας συμμετέχει ως ισότιμο μέλος από την ίδρυσή της, το 2009, μαζί με άλλους 11 δήμους της χώρας.

Με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κων/νο Ζέρβα