Συμμετοχή του Δήμου Βέροιας στο 3ο Επιστημονικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Γ. Γ. Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Συμμετοχή του Δήμου Βέροιας στο 3ο Επιστημονικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Γ. Γ. Τοπικής Αυτοδιοίκησης

1541 1211 Γρηγοριάδης Καλλίστρατος - Δράση με γνώση

Συμμετοχή στις εργασίες του 3ου Επιστημονικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου 2021 στην Κόρινθο, είχε ο Δήμος Βέροιας διά του εκπροσώπου του κ. Καλλίστρατου Γρηγοριάδη, Αντιδημάρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας.

Το 2ο Ειδικό Θεματικό Εργαστήριο Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός & Εξυπηρέτηση του Πολίτη: Αμεσότητα, Διαφάνεια & Εξοικονόμηση Πόρων για τους ΟΤΑ» φιλοξένησε την ομιλία του αντιδημάρχου κατά την οποία ο κ. Γρηγοριάδης ανέπτυξε τις δράσεις του Δήμου Βέροιας σχετικά με τις παρακάτω υπηρεσίες που στοχεύουν στη διευκόλυνση της ζωής των πολιτών και τη βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών του δήμου και συνοψίζονται στα εξής:

-Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού.

-Πλατφόρμα Ψηφιακών Υπηρεσιών και Πιστοποιητικών (χωρίς φυσική παρουσία του δημότη).

-Πληροφοριακό Σύστημα «ΙΡΙΔΑ».

-Δημιουργία ιστοσελίδας για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς «Περίτας».

-Διοργάνωση Διαδικτυακών εκδηλώσεων για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και δημιουργία ηλεκτρονικού «Οδηγού Τοπικών Επιχειρήσεων» για τη δωρεάν προβολή των επιχειρήσεων.

Στην ομιλία του με θέμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Βέροιας για την Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Δημοτών & Επιχειρήσεων» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναφέρθηκε εκτενέστερα στην τεχνογνωσία της «Ψηφιακής Βίβλου» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου προτείνονται δράσεις για τις «Έξυπνες πόλεις».

«Προσαρμόσαμε τον σχεδιασμό μας βάσει της “Ψηφιακής Βίβλου” και τον υλοποιήσαμε με διάθεση ιδίων πόρων ενώ πρόσφατα καταθέσαμε σειρά προτάσεων στην Πρόσκληση 08 του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”. Είμαστε σε συνεχή αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την επίτευξη όλων των στόχων» σημείωσε ο κ. Καλλίστρατος Γρηγοριάδης.

Στις εργασίες του 2ου Ειδικού Θεματικού Εργαστηρίου συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος.

Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου επισημάνθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης περαιτέρω συνεργασίας των δήμων με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με: α)την αναβάθμιση του επιπέδου της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των δημοτών με την παροχή επιπρόσθετων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, β)τη μείωση της διάρκειας εξυπηρέτησης των αιτημάτων τους και γ)την εξοικονόμηση χρόνου και για το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου Βέροιας.

Με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου στην έναρξη του 3ου Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» το τριήμερο 2-4 Ιουλίου στην Κόρινθο.
Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Λεωνίδα Χριστόπουλο.