Βιογραφικό Σημείωμα

Καλλίστρατος Γρηγοριάδης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας
Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας Δήμου Βέροιας

Είναι σημαντικό να κυνηγάς το όνειρό σου. Να προσπαθείς, να επιμένεις, να μην το βάζεις κάτω.
Να αποκτάς εφόδια που θα σε βοηθήσουν να είσαι χρήσιμος στη κοινωνία.

Γεννήθηκα στις 4 Αυγούστου 1987

«Γράψε για το όνομα σου», μου λένε πολλοί, «είναι ιδιαίτερο». Ωστόσο το επίθετο είναι αυτό που δηλώνει την ποντιακή μου καταγωγή, ενώ έχω και μικρασιάτικες ρίζες. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Βέροια, έπειτα σπούδασα στη Θεσσαλονίκη και στο Γκέτεμποργκ, για να επιστρέψω αργότερα, στην αγαπημένη μου πόλη.

Η οικογένειά μου

Γονείς μου είναι ο Κυριάκος και η Μαρία. Ο πατέρας μου είναι ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ η μητέρα μου ιδιωτική υπάλληλος. Έχω και μία αδερφή, την Όλγα, πτυχιούχο του τμήματος ΤΕΦΑΑ στην Κομοτηνή, η οποία εργάζεται ως γυμνάστρια. Κανένα μέλος της οικογένειάς μου δεν έχει ασχοληθεί με την πολιτική.

Το 2005, πέρασα στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.

Μετά τα σχολικά χρόνια στο 4ο Λύκειο Βέροιας και την ενασχόληση μου με τα μαθητικά συμβούλια, επόμενη στάση ήταν το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διακαής πόθος η εισαγωγή μου στη σχολή, καθώς η εν λόγω επιστήμη με συγκινούσε από τα παιδικά μου χρόνια.
Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων εκλέχθηκα Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της σχολής μου και η ενασχόλησή μου με τα κοινά συνεχίστηκε μέχρι και την αποφοίτησή μου.

Οι σπουδές στη Σουηδία

Σημαντικό σταθμό στις σπουδές και στην ευρύτερη παιδεία μου, έπαιξε η Σουηδία και το μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ. Ήταν η πρώτη φορά, που έζησα στο εξωτερικό, γνώρισα ανθρώπους με πολύ διαφορετικές κουλτούρες από άλλα μέρη του πλανήτη και υιοθέτησα ένα πιο αποτελεσματικό μοντέλο μελέτης και επίλυσης θεμάτων, που ακολουθώ μέχρι σήμερα. Η εξειδίκευση μου στην επικοινωνία καθόρισε βεβαίως, και τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό.

Εργασιακή Εμπειρία

Παράλληλα με τις σπουδές μου, ξεκίνησα να εργάζομαι στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Στη συνέχεια, έκανα την πρακτική μου άσκηση, σε γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία στη Σουηδία. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα πρώτο μου μέλημα ήταν να κάνω πράξη τα όσα διδάχτηκα στο εξωτερικό. Ως κύριος τίτλος θα μπορούσε να μπει η λέξη επικοινωνία. Το πρώτο βήμα έγινε σε γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνίας, για να ακολουθήσει η εταιρεία με διακριτικό τίτλο, «Κτίριο», περιοδικό που δραστηριοποιείται στο κομμάτι της Αρχιτεκτονικής, ενώ στην συνέχεια ως Υπεύθυνος Επικοινωνίας, σε ένα από τα μεγαλύτερα Οινοποιεία της χώρας, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη.

Στον ελεύθερο μου χρόνο

Λένε, ότι στον ελεύθερο σου χρόνο κάνεις αυτό που πραγματικά, αγαπάς. Για μένα, η επικοινωνία πρωταγωνιστεί στη ζωή μου, ακόμα και εκτός γραφείου. Ραδιόφωνο, συζητήσεις με φίλους, μουσική, ποδόσφαιρο, βιβλιοπαρουσιάσεις και οινογνωσία… ό,τι με κάνει πιο πλούσιο σε γνώσεις, συναισθήματα, συνεργασίες και εμπειρία, κερδίζει τη θέση του στην ατζέντα μου. Η συμμετοχή μου ως ομιλητής στο 1ο TEDx Βέροιας, ήταν για μένα μία πολύ δυνατή στιγμή.


Καλλίστρατος Γρηγοριάδης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας
Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Βέροιας