Βιογραφικό Σημείωμα

Βιογραφικό σημείωμα του Καλλίστρατου Γρηγοριάδη
Αντιδημάρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας Δήμου Βέροιας

Είναι σημαντικό να κυνηγάς το όνειρό σου. Να προσπαθείς, να επιμένεις, να μην το βάζεις κάτω.
Να αποκτάς εφόδια που θα σε βοηθήσουν να είσαι χρήσιμος στη κοινωνία.

Γεννήθηκα στις 4 Αυγούστου 1987

Γράψε για το όνομα σου, μου λένε όλοι… είναι ιδιαίτερο. Ωστόσο το επίθετο είναι αυτό που δηλώνει την ποντιακή μου καταγωγή, ενώ έχω και μικρασιάτικες ρίζες. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Βέροια, έπειτα σπούδασα σε Θεσσαλονίκη και Γκέτεμποργκ, για να επιστρέψω πλέον στην αγαπημένη μου πόλη.

Η οικογένειά μου

Γονείς μου είναι ο Κυριάκος και η Μαρία. Ο πατέρας μου είναι ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ η μητέρα μου ιδιωτική υπάλληλος. Έχω και μία αδερφή, την Όλγα, τελειόφοιτη του τμήματος ΤΕΦΑΑ στη Κομοτηνή, η οποία εργάζεται ως γυμνάστρια. Κανένα μέλος της οικογένειάς μου δεν έχει ασχοληθεί με την πολιτική.

Το 2005 πέρασα στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ.

Μετά τα σχολικά χρόνια στο 4ο Λύκειο Βέροιας και την ενασχόληση μου με τα μαθητικά συμβούλια, επόμενη στάση το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διακαής πόθος η ένταξη μου στη σχολή, καθώς η εν λόγω Επιστήμη είναι η αγάπη μου. Αποτελούσε την πρώτη μου επιλογή, δείγμα της θέλησης να ασχοληθώ με τα κοινά του τόπου.
Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων εκλέχθηκα Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του τμήματος Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ.

Οι σπουδές στη Σουηδία

Ενδιάμεσα από την πρώτη μου δουλειά, και τις σπουδές στη Θεσσαλονίκη, αποτέλεσε το «ταξίδι» μου στη Σουηδία και το μεταπτυχιακό στο Γκέτεμποργκ. Εκπαίδευση και εξειδίκευση στην επικοινωνία, γαλούχησαν τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό. Γνώρισα καινούργιους ανθρώπους, διαφορετική κουλτούρα και τρόπο σκέψης.

Εργασιακή Εμπειρία

Παράλληλα με τις σπουδές μου, ξεκίνησα να εργάζομαι στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Στη συνέχεια, έκανα την πρακτική μου άσκηση, σε γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία στη Σουηδία. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα πρώτο μου μέλημα ήταν να κάνω πράξη τα όσα διδάχτηκα στο εξωτερικό. Ως κύριος τίτλος θα μπορούσε να μπει η λέξη επικοινωνία. Το πρώτο βήμα έγινε σε γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνίας, για να ακολουθήσει η εταιρεία με διακριτικό τίτλο, «Κτίριο», περιοδικό που δραστηριοποιείται στο κομμάτι της Αρχιτεκτονικής, ενώ στην συνέχεια ως Υπεύθυνος Επικοινωνίας, σε ένα από τα μεγαλύτερα Οινοποιεία της χώρας, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη.

Στον ελεύθερο μου χρόνο

Η επικοινωνία διαδραματίζει σημαντικό λόγο ακόμα και στον ελεύθερό μου χρόνο. Άλλωστε λένε ότι στον ελεύθερο σου χρόνο κάνεις αυτό που αγαπάς πραγματικά. Ραδιόφωνο, συζητήσεις με φίλους, μουσική και ποδόσφαιρο αποτελούν μέρος αυτού. Δε σταματάμε όμως εδώ. Λένε όσο μεγαλώνεις, μαθαίνεις… Νέες δραστηριότητες αποτελούν συμμετοχές σε παρουσιάσεις βιβλίων και ομιλητής στο 1ο TEDx Βέροιας.


Καλλίστρατος Γρηγοριάδης

Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Βέροιας